www.outofasia.nl

nog 1 week

23 november, precies een week voordat ik aan mijn 9-maandse avontuur door Azie begin
23 november, de dag waarop mijn hamster verhuisd
23 november, de dag waarop ik afscheid neem van ‘iedereen’ om me heen

23 november, mijn promotie!!!

Eigenlijk is het gewoon een hele rare dag… Na een nacht met toch te weinig slaap (zenuwen:-)) en vele bemoedigende mailtjes en SMS-jes (heel erg bedankt hiervoor) in de file van Arnhem naar Utrecht… En hoewel ik meestel alles net een beetje op het laatste nippertje doe, ben ik nu ondanks alles toch best wel heel ruim op tijd. En na het droppen van mijn hamster en een smakelijke lunch is het dan toch zover…

Wachten voor het Academiegebouw, nog even hallo zeggen tegen mijn ouders (en een deel van mijn promotiecommissie) naar het zweetkamertje voor de protocollen. En hoewel ik al veel collega’s voor heb zien gaan, weet ik toch ineens niet meer helemaal zeker hoe het nu ook wel weer precies moet. Niet getreurd, de pedel frist me wel even op.

Eigenlijk is het moment vlak voor de verdediging het ergste. Het lopen naar de senaatszaal, het volgen van de professoren en, het ergste, het wachten achter de (eerste) deur totdat de professoren zijn gaan zittene en je uiteindelijk de zaal mag betreden. En dan komen de vragen…

Na drie kwartier, hora est, de vragen waren leuk (geen ‘rare detail-vragen’ die ik het vervelendst zou hebben gevonden, laat mij maar lekker kletsen), de discussie die er op volgde interessant en eigenlijk ben ik toch wel tevreden met het geheel.

En toen was ik ineens Dr. Jenny. Terwijl ik nog niet eens gewend was aan de Drs.-titel… (Waarschijnlijk omdat ik hem NOOIT gebruik!)


Geniet ervan, vertelde iedereen me vooraf. Zou dat kunnen? Ja dus, ik heb er van genoten. En ookal heb ik door de zenuwen/spanningen/vermoeiheid toch wel een deel van het plezier gemist, er bleef genoeg over. Ookal heb ik niet iedereen zo lang gesproken als ik zou willen, ik vond het fantastisch iedereen bij elkaar te zien.

Lieve allemaal, bedankt voor het bezoeken van de plechtigheid en/of mijn feeste, bedankt voor de cadeautjes/sponsoropdrachten en ik ga jullie missen!!!