www.outofasia.nl

Indonesie

mail 9 februari 2006 (Batam en Bintan)

Sulwesi

mail 18 februari 2006 (Zuid Sluawsi: Makassar, Bira, Tempe Lake)
mail 19 februari 2006 (Sulawesi: Tana Toraja)

Bali

mail 21 februari 2006 (Denpasar en Ubud)
mail 24 februari 2006 (Tempels enzo)
mail 1 maart 2006 (Kuta: duiken en surfen)
mail 4 maart 2006 (Meren en vulkanen)
mail 5 maart 2006 (Goede doelen)
mail 20 maart 2006 (Vrijwilligerswerk)

Lombok

mail 12 maart (Gili Trawangan)

(Kem)Bali

Meer Bali... (oktober-december 2006)

***

foto's
landeninfo


advertorial

Ik ken Bali goed. Het voelt als een tweede thuis. Dat was eigenlijk al zo bij mijn eerste bezoek, een warme tropische deken die over me heen viel. De gastvrijheid en de vriendelijkheid van de mensen.
Mijn nieuwste trip naar Indonesie begint elke keer weer met een zoektocht naar tickets, bijvoorbeeld via ATP, een goedkope online vliegticket website. Soms kies ik ervoor om bijvoorbeeld naar Kuala Lumpur of Bangkok te vliegen en dan verder met een low cost carier, soms kies ik er voor om direct naar Bali te vliegen. Of een andere bestemming naar Indonesie te boeken.

Elke keer probeer ik een nieuw stukje Indonesie en een nieuw stukje Bali te ontdekken. Een ander eiland met een andere cultuur. Een mooie vulkaan met een uitgestrekt uitzicht. Rijstvelden van het groenste groen. Lieve mensen en een fascinerende onderwaterwereld. Bijzondere flora en fauna als eeuwenoude bomen, de rafflesia  of de orangutan. Ik kan me niet voorstellen dat Indonesie me ooit zal vervelen, is er genoeg te doen en te zien.

Wat is de beste reistijd voor Indonesie? Volgens de boekjes is de periode oktober tot maart het regenseizoen. Maar aangezien het in Indonesie zelden de hele dag regent en er voldoende zonuren zijn, is het regenseizoen voor mij geen reden Indonesie te mijden. Sterker nog: in het regenseizoen is alles mooi groen! In het droge seizoen is het vaak wat drukker, met name in de zomermaanden juli en augustus wat zowel vakantietijd is in Europa en Australie. Maar ook dan is er nog volop accommodatie te vinden. Geen reden tot paniek dus.