www.outofasia.nl

Indonesie

mail 9 februari 2006 (Batam en Bintan)

Sulwesi

mail 18 februari 2006 (Zuid Sluawsi: Makassar, Bira, Tempe Lake)
mail 19 februari 2006 (Sulawesi: Tana Toraja)

Bali

mail 21 februari 2006 (Denpasar en Ubud)
mail 24 februari 2006 (Tempels enzo)
mail 1 maart 2006 (Kuta: duiken en surfen)
mail 4 maart 2006 (Meren en vulkanen)
mail 5 maart 2006 (Goede doelen)
mail 20 maart 2006 (Vrijwilligerswerk)

Lombok

mail 12 maart (Gili Trawangan)

(Kem)Bali

Meer Bali... (oktober-december 2006)

Route door IndonesiŽ

Elke keer probeer ik een nieuw stukje Indonesie en een nieuw stukje Bali te ontdekken. Een ander eiland met een andere cultuur. Een mooie vulkaan met een uitgestrekt uitzicht. Rijstvelden van het groenste groen. Lieve mensen en een fascinerende onderwaterwereld. Bijzondere flora en fauna als eeuwenoude bomen, de rafflesia  of de orangutan. Ik kan me niet voorstellen dat Indonesie me ooit zal vervelen, is er genoeg te doen en te zien.

Het zuiden van Sulawesi is niet bepaald een standaardbestemming. Veel reizigers kiezen voor een rondreis over Bali, Java en de Gili's. Zo ook Evelyn van de LONE DRIFTERS die haar route van een maand Bali-Java-Gili deelt op haar blog. Ik bezocht Java al tijdens een eerdere reis naar IndonesiŽ, en sla het daarom nu over. Al blijven de tempels van midden Java als de Borodur en Prambanan natuurlijk trekken: die zijn echt zů mooi.

Wat is de beste reistijd voor Indonesie? Volgens de boekjes is de periode oktober tot maart het regenseizoen. Maar aangezien het in Indonesie zelden de hele dag regent en er voldoende zonuren zijn, is het regenseizoen voor mij geen reden Indonesie te mijden. Sterker nog: in het regenseizoen is alles mooi groen! In het droge seizoen is het vaak wat drukker, met name in de zomermaanden juli en augustus wat zowel vakantietijd is in Europa en Australie. Maar ook dan is er nog volop accommodatie te vinden. Geen reden tot paniek dus.

 

 

***

foto's
landeninfo