www.outofasia.nl

Singapore

10 oktober 2006

Aangezien ik mijn ticket pas heel laat geboekt heb, heb ik het mezelf nogal moeilijkgemaakt met het vinden van een goedkope vlucht. En dan moet je kiezen:een stop-over in Singapore, meer betalen of gewoon een andere dag.Hoewel de meeste mensen voor de laatste optie zullen gaan, heb ik vooroptie een gekozen. Dus kan ik voor 10 uurtjes Singapore in. Singaporeis een leuke stad, ik ken er de weg dus verdwalen zal ik niet. Ik wildegraag naar de dierentuin en naar Orchard Road, omdat ik graag een hoesvoor mijn camera wil kopen om dat ding om te bouwen tot een onderwatercamera. Helaas is de missie maar deels gelukt: omdat mijn camera 'al'anderhalf jaar oud is, is de hoes nog maar in een winkel te klrijgen.En dat weten ze, dus vragen ze er gelijk 200 euro voor (kost het in NLook). Maar dat vind ik dus te duur... Errug jammer!

Zoo

Omdat ik met Singapore Airlines ben gevlogen, krijg ik een gratis kaartjevoor de monorail in de diertuin. Leuk, denk ik nog, maar aangezien destops van de monorail zo liggen dat je of steeds heel ver terug moetlopen of de helft moet missen, geef ik mijn kaartje weg.

En nu stop ik met het schrijven van dit verhaal om een volgende keerverder te gaan. Het is bijna half 6, de zon is onder en dus mag Anggi,mijn gastvrouw weer eten. En daar wil ik haar niet van weerhouden...

Singapore Zoo is errug mooi, maar ook errug warm. En om nu in mijn eentje in zo'n 'Air-conditioned Shelter' (ik verzin het ook niet) te gaan zitten om een verkoudheid op te lopen lijkt me ook al niet zo'n strak plan. En dus loop ik stug door langs alle beestjes. De dierentuin is ingedeeld in verschillende secties en de dieren zijn met name ingedeeld op continent van herkomst.

De meeste beestjes zijn tijdens mijn bezoek niet echt actief, ze hebben duidelijk last van de hitte en liggen lui verstopt in de schaduw. Zo zijn ze minder goed zichtbaar voor het publiek, maar ach, als beest heb je echt geen zin om in de brandende zon te liggen en bekeken te worden. En daar houdt de Zoo rekening mee, de beesten wonen in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. Dus geen tralies, wel soms glas.

Een paar verzorgers willen speeksel afnemen bij een Komodo Varaan, een reuze hagedis van zo'n meter of 5. Een beet van het dier kan je doden, met name door de grote getallen bacterien die in dat speeksel groeien. En dat moet je aftappen? Een stok met een (levende) rat eraan maakt dat de varaan zijn bek open doet zodat met een ander stokje speeksel afgenomen kan worden. Gaaf om te zien! (Maar uitvoeren? Mij niet gezien!)

Ander hoogtepunt is een baby nijlpaard. Kleine Baba is inmiddels 3 weken oud en heeft de grootte van een klein varken. Baba kan al een beetje zwemmen, maar heeft duidelijk moeite het hoofd boven water te houden/krijgen. En dus krijgt het kleintje regelmatig een zetje met de neus van mama om zo naar boven te drijven (?) om lucht te hadden. Alleen glijdt de kleine er regelmatig vanaf en begint het hele riedeltje van voor af en. Heel aandoenlijk :-)

En natuurlijk ben ik ook een hele tijd bij de primaten te vinden, aapjes kijken is en blijft een leuke bezigheid. En hoewel de Orang Utans niet echt zin hebben om zich te laten zien en te laten fotograferen, maken de Probiscus Monkeys (neusapen met zo'n tweede penis) dit meer dan goed.

En na nog even snel wat winkels gekeken te hebben vertrek ik weer naar het vliegveld voor mijn vlucht naar Bali.