www.outofasia.nl

Het begin

Ik ben weer terug op Bali en dat voelt goed. Erger nog: dit voelt (bijna) als thuiskomen :-) Dat belooft wat voor de komende tijd.

Ik heb nog niet bijster veel gedaan hier. Doordat ik gisteren een lange stop-over heb gehad en actief heb gedaan in Singapore in plaats van een uurtje slaap in een lekker bedje, ben ik toch wel een beetje brakjes. Voor het eerst in mijn leven heb ik mijn hotel al vanuit Nederland geregeld, een plek waar ik al vele nachten heb geslapen, dus geen lange zoektochten in de tropische hitte. Nee, m'n taxi (45,000 rp) stopte braaf voor de deur en heeft niet geprobeerd me ergens anders naar toe te brengen. Al was het wel even lastig om uit te leggen waar ik precies naar toe wilde, Ayu Beach Inn is niet het meest bekende hotel van Kuta. (Ligt aan Jl. Poppies I.) En als je dan ook nog een taxi-chauffeur hebt die geen Engels spreekt, dan word je al gauw met je neus op de feiten gedrukt en gedwongen Indonesisch te praten. Gaat me steeds beter af, overigens!

Mijn hotel ligt tegenover Diva's, mijn favoriete barretje, waar ik ondanks de lange reis na het eten nog even ben blijven hangen voor een drankje. Barman Eddy kende me nog van de vorige keer... Heel veel mensen weten nog wie ik ben en dat verbaasd me! Zeker omdat ik slechts met eentje van hen (Made) continu contact gehouden heb... (En uitgerekend hij was er natuurlijk niet...)

En dat was dag 1.

Dag 2 is niet veel spectaculairder verlopen. Ontbijtje in het hotel. Gezellig kletsen met de andere gasten. Naar Diva's om Made te zien en lunchen met hem. Eindelijk weer eens bakso gegeten, mijn favo-gerecht! Beetje zwemmen in het hotel. Een drankje met Heru, mijn ex-duikinstructeur, op het strand. Of beter: ik dronk en hij keek toe, aangezien hij een van de weinige moslims is die Bali rijk is en mee doet aan de Ramadan... En in de avond lekker gegeten met drie Nederlandse meiden om vervolgens (ik althans) mijn tas in te pakken om op tijd te gaan slapen. Want op dag 3 ben ik naar Java gevlogen om daar een paar dagen rond te trekken en te zorgen dat ik leukere verslagen kan schrijven dan dit. Sorry en bedankt voor het lezen. Haha.