www.outofasia.nl

dagje Maleisie

20 maart 2006

Na een kleine twee maanden (veel te kort!!!!) in Indonesie te zijn geweest, ben ik nu via Kuala Lumpur op weg naar Chieng Mai, Noord-Thailand. In de vroege ochtend ben ik aangekomen in de Maleise hoofdstad, maar aangezien ik niet zo heel erg lekker geslapen heb op mijn bankje op Jakarta Airport (ik ben daar om 1 uur 's nachts aangekomen vanuit Bali en mijn volgende vlucht vertrok om 6 uur 's ochtends) ben ik een beetje moe...

Met een andere Nederlandse naar de grootste shopping mall van de stad geweest, aangezien het haar laatste dag is, kan zij aardig wat gebruiken. Ikzelf kijk echter alleen maar, heb niet echt iets nodig en ik heb vooral ook geen zin iets te passen. Na zo'n lange tijd in Indonesie is KL ineens erg westers en luxe. En ik ben er na een paar uur winkelen wel achter dat ik daar totaal geen behoeft aan heb, het liefst zou ik zo omkeren. Maar de sushi in KL is wel erg lekker!!!

's Middags dan toch nog wat actie van mijn kant, ik wil de Petronas Towers en de KL tower nog een keer bekijken. Mijn hotel ligt vlak bij KL Sentral (lekker makkelijk te bereiken vanaf het vliegveld in 28 min voor 35 RM per Express Trein), dus ik heb een aardige wandeling voor de boeg. De Petronas Towers en de KL tower behoren echter tot de hoogste gebouwen ter wereld, verdwalen is er dus niet bij.

Vanaf het station loop ik eerst door Little India, met zijn vrolijk geverfde huizen en vele winkeltjes. Na een ochtendje rondkijken in de luze shopping mall, heb ik daar echter even geen zin in. Op straat valt echter genoeg te beleven, na kleurrijke Indiase tulbanden zijn toch weer heel anders dan de witte, Hinduistische Balinese tulbanden.

Via Little India en een hoop achterafstraatjes ben ik naar Merdeka Square gegaan. Een groot grasveld, een aantal vlaggen, kolinale gebouwen, zicht op de Petronas Towers en de KL tower, kortom een leuk plein, wat, zoals de naam al doet vermoeden, ter nagedachtenis is van de bevrijding/onafhankelijkheid. Leuk om hier weer terug te zijn, zeker omdat ik nu in tegenstelling tot anderhalf jaar geleden niet op krukken hoef te strompelen, haha.

Vanaf Merdeka Square ben ik verder gelopen naar de KL tower, maar hoewel ik van plan was er in te gaan, heb ik uiteindelijk besloten dat toch maar niet te doen. Ik heb gewoon geen zin om in de broeiende hitte de heuvel op te klimmen waar de TV toren op gebouwd is, ondanks dat ik weet dat het uitzicht adembenemend mooi is... Even zitten in de schaduw kan echter ook geen kwaad... Van Made hoor ik dat het weer in Bali is omgeslagen en dat het daar koud is en regent. Ben ik dan toch op tijd weg?

De Petronas Towers maken nu meer indruk op me dan vorige keer. Wellicht omdat de zon er nu op schijnt en het geen grauwe grijze gevaartes zijn, misschien ook wel omdat ik nu net uit Indonesie kom en het contrast groter is... Hoe dan ook, de torens zullen en moeten op de foto's en dat is dan ook hetgeen waar ik de rest van de dag mee vul. Eerst met daglicht, dan met de ondergaande zon en tot slot in het donker. En terwijl ik moet wachten duik ik toch maar weer even een shopping mall in, KLCC, al is het maar om een beetje af te koelen en wat te drinken...